«Madlen» shokoladli pechenyesi
Masalliqlar:
-
2 ta tuxum
-
50 gramm shakar
-
100 gramm sariyog'
-
90 gramm un
-
0.5 choy qoshiq qabartma
-
100 gramm qora shokolad
Yo’nalishlar
Bugun sizlarga mazali «Madlen» shokoladli pechenyesini pishirib ko’rsatmoqchimiz. Bu pechenyedan qora shokoladning xushbo’y isi shundoqqqina ufurib turadi.
«Madlen» uchun maxsus qolipchalar ishlatamiz, agarda ular sizda mavjud bo’lmasa, unda maffinlar uchun mo’ljallangan bironta qulayroq qoliplardan foydalanishingiz mumkin. Faqatgina ular kichikroq hajmda bo’lishi kerak.
Masalliqlar:
2 ta tuxum | |
50 gramm shakar | |
100 gramm sariyog' | |
90 gramm un | |
0.5 choy qoshiq qabartma | |
100 gramm qora shokolad |
Shokoladni suv bug'ida yoki mikroto'lqinli pechda eritib olamiz.
Sariyog'ni ham xuddi shunday eritamiz va sovutib olamiz.
Tuxumni shakar bilan oqargunicha yaxshilab ko'pirtiramiz.
Ko'pirtirilgan tuxum ustidan eritilgan sariyog' solamiz.
So'ng qabartma bilan aralashtirgan unni ham solamiz.
Yaxshilab aralashtiramiz va eritilgan shokoladni oz-ozdan solamiz.
180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 10-15 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Tayyorligini esa cho'pcha yordamida tekshirib ko'ramiz. Pechenyelarni xohishga qarab shakar upasi bilan bezatishingiz mumkin. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.