Turkcha non (Ramazan pide)
Masalliqlar:
-
240 millilitr iliq suv
-
240 millilitr iliq sut
-
1 choy qoshiq tuz
-
1 osh qoshiq shakar
-
60 millilitr o'simlik yog'i
-
1 ta tuxum oqi
-
2 choy qoshiq xamirturush
-
700-750 gramm un
-
1 ta tuxum sarig'i
-
2 choy qoshiq smetana
-
2 osh qoshiq kunjutustiga sepish uchun
Yo’nalishlar
Agar siz ham bizga o’xshab turk oshxonasining chinakam muxlislari bo’lsangiz, unda ushbu retsept bo’yicha turkcha non tayyorlab ko’ring. U juda mazali, yumshoq va usti qarsildoq bo’lib pishadi.
Ushbu nonni tayyorlash juda oson. Uni tayyorlab ko’rishingizni maslahat beramiz.
Tayyor taomning taxminiy narxi – 10 000 so’m. *
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
240 millilitr iliq suv | |
240 millilitr iliq sut | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 osh qoshiq shakar | |
60 millilitr o'simlik yog'i | |
1 ta tuxum oqi | |
2 choy qoshiq xamirturush | |
700-750 gramm un | |
1 ta tuxum sarig'i | |
2 choy qoshiq smetana | |
2 osh qoshiq kunjut |
Katta idishga sut va iliq suvni quyamiz. Tuz, shakar va xamirturush solamiz.
Aralashtiramiz va o'simlik yog'i va tuxum oqini quyamiz.
Hosil bo'lgan aralashmaga un solib, yumshoq xamir qoramiz.
Xamirni 1 soatga issiq joyga oshishi uchun olib qo'yamiz.
Stolga un sepib, xamirni qo'yamiz.
Xamirni 2 ta bir xil bo'lakka bo'lamiz.
Xamirning bir bo'lagini un sepilgan gaz pechi patnisiga qo'yamiz.
Xamirni qo'lda 1 sm qalinlikda yoyamiz.
Alohida idishda tuxum sarig'i va smetanani aralashtiramiz.
Qo'l barmoqlarini tuxumli aralashmaga botirib olib, xamirda istalgan naqshlarni hosil qilamiz.
Nonga tuxumli aralashmani surtib, kunjut sepamiz.
Masalliqlar:
240 millilitr iliq suv | |
240 millilitr iliq sut | |
1 choy qoshiq tuz | |
1 osh qoshiq shakar | |
60 millilitr o'simlik yog'i | |
1 ta tuxum oqi | |
2 choy qoshiq xamirturush | |
700-750 gramm un | |
1 ta tuxum sarig'i | |
2 choy qoshiq smetana | |
2 osh qoshiq kunjut |