Videoretsept: Tuzli karamel
Masalliqlar:
-
200 gramm shakar
-
80 gramm sariyog'
-
150 gramm yog'li qaymoq
-
1/3 choy qoshiq tuz
Yo’nalishlar
Xushbo’y va juda mazali qaylalardan yana biri bu – tuzli karameldir. Quymoq va pankeyklarni, tortlarni bezatishda ham bu qayla juda qo’l keladi. Yoki yangi damlangan qahvaga ham qo’shilsa o’zgacha ta’mni aks etadi.
BNu qayladan juda ko’p maqsadlarda foydalansa bo’ladi va uy sharoitida osonlikcha tayyorlashingiz mumkin. Faqat bir marta qilib ko’rsangiz kifoya. Qaylani suyuq-quyuqligi qaymoqning miqdoriga bog’liq – agar quyuqroq bo’lishini istasangiz qaymoqni kamroq soling yoki aksincha. Bizning usulda esa karamel o’rtacha suyuqlikda bo’ladi.
Aytgancha, karamelga ozgina tuz solinishi sabab ham uni tuizli karamel deyishadi, bu esa qaylaning ta’miga o’zgacha jilo baxsh etadi.
Masalliqlar:
200 gramm shakar | |
80 gramm sariyog' | |
150 gramm yog'li qaymoq | |
1/3 choy qoshiq tuz |
Shakar tovaga solinadi va o'rtacha olovda yog'ochli yoki silikonli belkurakchada muntazam kovlagancha eritiladi.
Shakar erib to'q-sariq rangga kirgandan so'ng, ustidan to'rtburchak shaklda kesilgan sariyog' solinadi.
Yaxshilab aralashtiriladi.
So'ng oldindan biroz qizdirilgan qaymoq solinadi.
Qayla tinmasdan aralashtiriladi.
Ehtiyot bo'ling, qayla qaynab ketadi.
Tayyor qayla gaz plitasidan olinadi va sovutiladi. Bunday karamelni sovutgichda 2 haftagacha saqlay olamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 gramm shakar | |
80 gramm sariyog' | |
150 gramm yog'li qaymoq | |
1/3 choy qoshiq tuz |