Xantalli sous bilan tortiladigan qarsildoq tovuq
Masalliqlar:
-
600 gramm tovuq filesi
-
60 gramm un
-
2 osh qoshiq petrushka
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
Sousiga:
-
2 osh qoshiq xantal donachalari
-
1 choy qoshiq asal
-
1 choy qoshiq olma sirkasi
-
1 choy qoshiq zaytun moyi
Yo’nalishlar
Qarsildoq bo’lib pishadigan tovuqli go’shtni bu safar o’zgacha sous bilan birga dasturxonga tortamiz.
Tez va oson tayyorlaniladigan bu yegulik taomnomangizni o’zgartirishga yordam beradi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 27 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
600 gramm tovuq filesi | |
60 gramm un | |
2 osh qoshiq petrushka | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
Sousiga: |
|
2 osh qoshiq xantal donachalari | |
1 choy qoshiq asal | |
1 choy qoshiq olma sirkasi | |
1 choy qoshiq zaytun moyi |
Tovuq filesini 2 sm qalinlikda uzuz-uzun qilib kesib olamiz. Yelim xaltaga un, petrushka, paprika, tuz va murchni solamiz.
Tovuq filesini ham shu yelim xaltaga solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.
Tovaga o'simlik yog'i quyib, tovuq go'shtini bir tekis qilib terib chiqamiz. 5-7 daqiqa davomida qovurib olamiz. Ammo muntazam aralashtirib turishni unutmaymiz. Ortiqcha yog'ini shimib olishi uchun esa qog'oz sochiq ustiga olamiz.
Xantal, asal, sirka va zaytun yog'ini kichikroq idishga solib, yaxshilab aralashtirib olamiz.
Masalliqlar:
600 gramm tovuq filesi | |
60 gramm un | |
2 osh qoshiq petrushka | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
Sousiga: |
|
2 osh qoshiq xantal donachalari | |
1 choy qoshiq asal | |
1 choy qoshiq olma sirkasi | |
1 choy qoshiq zaytun moyi |