Pishloq-qaymoqli qaylada pishirilgan tovuq go’shtidan teftellar
Masalliqlar:
-
400 gramm tovuq filesi
-
1 bosh piyoz
-
1 dona tuxum
-
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
2 dona oq non bo'laklari (tost)
-
2-3 osh qoshiq sut
-
0.5 choy qoshiq karri ziravori
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
belab olish uchun un
-
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
Qaymoqli qaylasi uchun:
-
250 millilitr 15-20 % li qaymoq
-
120 gramm pishloq
-
ozroq shivit
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Qaymoq va pishloqli qaylada pishirilgan teftellar mazali taom bo’libgina qolmasdan, balki juda foydali hamdir. Bunda teftellar qovurilmaydi, aksincha pechda pishirib olinadi.
Tayyorlash jaroyini esa tez va oson bo’lib, salat yoki kartoshkali pyure bilan birga tortilsa nur ustiga a’lo nur bo’ladi!
Quyidagi masalliqlardan 15-16 dona teftellar hosil bo’ladi.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 30 000 soʻm sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
400 gramm tovuq filesi | |
1 bosh piyoz | |
1 dona tuxum | |
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 dona oq non bo'laklari (tost) | |
2-3 osh qoshiq sut | |
0.5 choy qoshiq karri ziravori | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
belab olish uchun un | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Qaymoqli qaylasi uchun: |
|
250 millilitr 15-20 % li qaymoq | |
120 gramm pishloq | |
ozroq shivit | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Go'shtni katta-katta bo'laklarga bo'lib olamiz va oshxona bolg'achasi yordamida "urib" chiqamiz. Shunda go'sht yanada mayinroq bo'lib pishadi.
Go'sht va piyozni juda mayda qilib to'g'raymiz va tog'orachaga solamiz. Sarimsoq piyozni ham ezib ustidan solamiz. Tuz va murch sepamiz.
Nonni ham maydalab, sutga ivitib qo'yamiz.
Tuxumni chaqib piyolaga solamiz, karri ziravorini sepib, sanchiqda ko'pirtirib olamiz. So'ng ivitilgan baton bilan birga qiyma ustidan solamiz. Aralashtirib olamiz.
Qiyma yopishqoq bo'lgani uchun qoshiqda olamiz va aylana shaklga keltirib, unga belab olamiz.
So'ng yog' surtilgan qolipga terib chiqamiz (bizlar aylanasi 26 sm li qolipdan foydalandik).
190 C darajada qizigan pechga qo'yib, 15-20 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Qaylasini tayyorlab olamiz:
Qaymoq ustidan pishloqni qirg'ichdan chiqarib solamiz. To'g'ralgan shivitni ham solib, tuz va murch sepamiz.
Pechdan teftellarni olib, ustidan qaylani quyamiz. Yana pechga qo'yib, 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
400 gramm tovuq filesi | |
1 bosh piyoz | |
1 dona tuxum | |
2-3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 dona oq non bo'laklari (tost) | |
2-3 osh qoshiq sut | |
0.5 choy qoshiq karri ziravori | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
belab olish uchun un | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
Qaymoqli qaylasi uchun: |
|
250 millilitr 15-20 % li qaymoq | |
120 gramm pishloq | |
ozroq shivit | |
ta'bga qarab tuz va murch |