Hyatt Regency mehmonxonasining retseptlari: qovurilgan jo’ja
Masalliqlar:
-
1 ta butun jo'ja
-
1 choy qoshiq yanchilgan kashnich
-
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
0.5 choy qoshiq yanchilgan achchiq qalampir
-
ta'bga qarab tuz
-
100 gramm sariyog'qovurish uchun
Yo’nalishlar
Biz sevimli va mazali bo’lgan qovurilgan jo’jalarni kafelarda tanovul qilishga o’rganib qolganmiz, ammo ularni uy sharoitida tayyorlash unchalik qiyin emas. Bu qanday tayyorlanilishini esa, «Xiva» restoroni bosh oshpazidan bilib olamiz.
Aytgancha, bu taom nomi gruzincha so’z – tapaka dan olingan bo’lib, «maxsus tova» degan ma’noni bildiradi. Bunday tova qopqog’i burama, og’ir bo’lib, tovuq shu qopqoq ostida ezilib, dimlanadi.
Masalliqlar:
1 ta butun jo'ja | |
1 choy qoshiq yanchilgan kashnich | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
0.5 choy qoshiq yanchilgan achchiq qalampir | |
ta'bga qarab tuz | |
100 gramm sariyog' |
Jo'ja yuvib quritiladi.
Teng yarmidan ikkiga bo'linadi va oshxona bolg'achasi yordamida tekis holatga kirguncha biroz uriladi.
Barcha ziravorlar aralashtiriladi va jo'jani hamma joyiga surtib chiqiladi.
40 daqiqaga marinadlab qo'yiladi.
Tovaga yog' solib, qizdiriladi va jo'ja solinadi. Tova qopqog'i usti yopilib, ustiga biron bir og'irroq narsa qo'yiladi.
Og'ir narsa sifatida tova ustiga likop, ustidan esa suv to'ldirilgan biron bir idish yoki bonka qo'yilsa ham bo'ladi.
Jo'ja ikki tomonidan past olovda 15 daqiqadan pishirib olinadi.
Tayyor bo'lishiga 5-10 daqiqa qolganda ustidagi press olinadi va 50 millilitr suv quyilib biroz dimlab qo'yiladi.
Tayyor ovqat issiqligida pomidor qaylasi bilan dasturxonga tortiladi.
Qayla: pomidor sharbati, yashil kinza, sarimsoqpiyoz, tuz va achchiq qalampir.
Hyatt Regency mehmonxonasi xodimlariga suratga olish va yuqoridagi ma'lumotlarni tayyorlash jarayonlarida ko’maklashganlari uchun alohida tashakkur bildiramiz!
Masalliqlar:
1 ta butun jo'ja | |
1 choy qoshiq yanchilgan kashnich | |
1 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
0.5 choy qoshiq yanchilgan achchiq qalampir | |
ta'bga qarab tuz | |
100 gramm sariyog' |