Go’sht va olxo’rili salat
Masalliqlar:
-
200 gramm qaynatilgan mol go'shti
-
1 dona olma
-
2 ta tuxum
-
50 gramm qattiq pishloq
-
50 gramm olxo'ri
-
30 gramm yong'oq
-
ta'bga qarab tuz
-
ta'bga qarab mayonez
-
ta'bga qarab qora murch
Yo’nalishlar
Chiroyli, to’yimli va shu bilan birga juda mazali bu salat yangi yil bayrami dasturxoningizdan alohida o’rin egallashiga hech shubha yo’q. Go’sht va olxo’rini noananaviy uyg’unlashtirishdan hosil bo’lgan ta’m esa esa yosh-u qariga birdek yoqishi aniq.
Bu salatning afzalligi shundaki, uni dasturxonga turlicha ko’rinishda tortish mumkin. Masalan: masalliqlar salat idishga qavat-qavat qilib teriladi, yoki har bir kishiga alohida mo’ljallangan stakanga solinadi, eng oddiy lekin mazali chiqadigan usuli esa u masalliqlar hammasi aralashtirilib so’ng dasturxonga tortiladi.
Masalliqlar:
200 gramm qaynatilgan mol go'shti | |
1 dona olma | |
2 ta tuxum | |
50 gramm qattiq pishloq | |
50 gramm olxo'ri | |
30 gramm yong'oq | |
ta'bga qarab tuz | |
ta'bga qarab mayonez | |
ta'bga qarab qora murch |
1-qadam
Olma po'stlog'i archilib, o'zi qirg'ichning katta tishidan o'tkaziladi.
2-qadam
Tuxum to'rtburchak shaklda to'g'raladi.
3-qadam
Qaynatilgan go'sht va olxo'ri somoncha shaklida yupqa qilib to'g'raladi.
4-qadam
Barcha masalliqlar bitta idishga solinib, ustidan maydalangan yong'oq va ziravorlar sepiladi. So'ng esa mayonez solib yaxshilab aralashtiriladi.
Qirg'ichdan o'tkazilgan pishloq salatga solinib, aralashtiriladi yoki chiroyli ko'rinish kasb etishi uchun shunchaki ustiga sepiladi.
Yangi yil dasturxoningizga ko'rk beradigan yangiliklardan iborat mazali retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 gramm qaynatilgan mol go'shti | |
1 dona olma | |
2 ta tuxum | |
50 gramm qattiq pishloq | |
50 gramm olxo'ri | |
30 gramm yong'oq | |
ta'bga qarab tuz | |
ta'bga qarab mayonez | |
ta'bga qarab qora murch |