fbpx
Gulkaramdan tayyorlangan vegan krem-sho’rvasi

Gulkaramdan tayyorlangan vegan krem-sho’rvasi

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Agarda siz go’sht yeyishdan o’zingizni cheklasangiz, unda faqat o’simlik mahsulotlaridan tayyorlangan quyuq sho’rvaga ahamyat qarating.Veganlar deb jonzotlardan tayyorlangan har qanday mahsulotni iste’mol qilmaydigan kishilarga aytiladi.

Faqatgina o’simlik mahsulotlaridan tayyorlangan quyuq sho’rva nafaqat foydali va to’yimli, balki juda ham mazalidir.

1 kishilik taomning taxminiy ozuqaviy qiymati: 183,8 kKal bo’lib, oqsillar— 8,98 gr, uglevodlar— 16,7 gr, yog’lar — 10,05 gr ni tashkil etadi.

Masalliqlar:

1 bosh gulkaram
1 bosh sarimsoqpiyoz
3 osh qoshiq zaytun yoki o'simlik yog'i
1 bosh oq rangli piyoz
1 shoxcha timyan ta'bga qarab
950 millilitr suv yoki bulyon
500 millilitr bodom suti
2 osh qoshiq ozuqaviy (parhezbop) xamirturush
1 osh qoshiq olma sirkasi
1 1/2 choy qoshiq tuz
ta'bga qarab qora murch
Qadam 1
Tugallandi

Gaz pechi 200 C darajagacha qizdiramiz. Gaz pechi patnisiga pergament qog'oz to'shaymiz.

Qadam 2
Tugallandi

Gulkaramni maydaroq bo'laklarga bo'lamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Sarimsoqpiyozni po'stidan tozala olamiz. Siz ta'bga qarab, sarimsoqpiyozni kamroq yoki ko'proq solishingiz mumkin. Har bir sarimsoqpiyozni tishchasini pichoqda ezib olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Gulkaram va sarimsoqpiyozni pergament qog'ozga solib chiqamiz. So'ng 30 daqiqa yoki gulkaram tillarangga kirgunicha qizartirib pishiramiz.

Qadam 5
Tugallandi

Gulkaram tayyor bo'lishiga 10 daqiqa qolganda, katta qozonga yog'ni solamiz va to'g'ralgan piyoz va timyanni solib, qovurib olamiz. 5-7 daqiqa qovurgandan so'ng, ustidan pishgan sarimsoqpiyoz bilan gulkaramni solamiz. So'ng bulyon yoki suvni quyamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Qaynash darajasiga keltiramiz, so'ng olovni pasaytirib, qozon qopqog'ini yopamiz va 15 daqiqa past olovda pishiramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Timyan shoxchasidan solgan bo'lsangiz, uni olib tashlaymiz. Blender yordamida sho'rvani maydalab olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Endi esa ustidan bodom suti, ozuqaviy xamirturush, olma sirkasi, tuz va murchni ham solamiz. Blenderda yana maydalab olamiz, tuz va murchini ta'tib ko'ramiz. Zaytun yog'ini solib, dasturxonga tortamiz.

Ozuqaviy xamirturush - bu vegetarian oshxonada ishlatadigan xamirturush bo'lib, bu pishiriqlarga solinadigan xamirturush emas. Ularni taomlarga qo'shimcha ziravor yoki pishloq o'rniga solinadi. Ular o'zida juda ko'p oqsillarni saqlaydi va bir kishilik miqdori 8 grammni tashkil etadi. Ular to'g'ri ovqatlanish tartibiga mo'ljallangan do'konlarda, masalan, Bob's Red Mill do'konida va kamdan-kam dorixonalarda sotiladi.

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

1 bosh gulkaram
1 bosh sarimsoqpiyoz
3 osh qoshiq zaytun yoki o'simlik yog'i
1 bosh oq rangli piyoz
1 shoxcha timyan ta'bga qarab
950 millilitr suv yoki bulyon
500 millilitr bodom suti
2 osh qoshiq ozuqaviy (parhezbop) xamirturush
1 osh qoshiq olma sirkasi
1 1/2 choy qoshiq tuz
ta'bga qarab qora murch
oldingi
Tvorog va marsipanli shtollen
keyingi
Vanilli rogaliklar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.