fbpx
Tovuqli «cho’ntakchalar»

Tovuqli «cho’ntakchalar»

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Oson tayyorlaniladigan va juda ajoyib koʻrinishga ega bu taomni tovuq goʻshtidan tayyorladik.

Har xil taʼmli taomni xohlovchilar esa tovuq oʻrniga kurka goʻshtidan solishlari ham mumkin. Sabzavotlardan ham xohlaganingizni ishlatishingiz mumkin.

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 24 000 so’m sarf qilinadi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.

Masalliqlar:

500 gramm tovuq go'shti
70 granm brokkoli karami
1 dona qizil bulg'or qalampiri
100 gramm qaymoqli pishloq
1 dons qizil sabzi
1 bosh piyoz
1/2 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni
1/4 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
1/4 choy qoshiq qora murch
1/2 choy qoshiq tuz
Tishkovlagich yoki "shpajka"lar
Qadam 1
Tugallandi

Tishkovlagich yoki choʻpchalarni qaynoq suvga ivitib qoʻyamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Gaz pechini 200 C darajaga yoqib qoʻyamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Tovuq filesini oʻrtasidan kesib olamiz, bunda ikkita chetini kesmang. Oʻrtasi joy qolib, xuddi choʻntaksimon koʻrinishda boʻlishi kerak.

Soʻng ziravorlarni sepamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Piyozni mayda toʻgʻrab olamiz, sabzini qirgʻichdan chiqarib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Brokkolini tuzli suvda 5 daqiqa davomida qaynatib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Tovaga piyozni solib qovuramiz, ustidan sabzini solib, yumshaguniga qadar qovuramiz.

Qadam 7
Tugallandi

Blender idishiga brokkoli karamini, qovurilgan sabzi va piyozni, pishloqni solamiz. Tuz va murch sepib, maydalab olamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Aralashmani tovuq ichiga solamiz va chetini birlashtirib, tishkovlagich yoki choʻpchalar bilan mustahkamlaymiz. Ustiga yogʻ surtamiz va gaz pechiga qoʻyib, 40-45 daqiqa davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha
  • 200 C

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

500 gramm tovuq go'shti
70 granm brokkoli karami
1 dona qizil bulg'or qalampiri
100 gramm qaymoqli pishloq
1 dons qizil sabzi
1 bosh piyoz
1/2 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni
1/4 choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
1/4 choy qoshiq qora murch
1/2 choy qoshiq tuz
Tishkovlagich yoki "shpajka"lar
oldingi
Turkcha «go’zleme» pishirig’i
keyingi
Qizil lavlagili issiq shoʻrva

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.