fbpx
  • Asosiy
  • Pishloq solib pishirilgan kartoshka-garmoshka
Pishloq solib pishirilgan kartoshka-garmoshka

Pishloq solib pishirilgan kartoshka-garmoshka

Masalliqlar:

Yo’nalishlar

Antiqa pishloqli  kartoshka-bayramona yoki kundalik dasturxoningizni bezashi aniq. Ushbu taom vegetarian insonlar uchun juda mos keladi, go’shtxo’rlar esa taomni kotlet yoki pishirilgan go’sht bilan to’ldirib, tanovvul qilsalar bo’ladi. 

Ko’rinishi ajoyib, ta’mi takrorlanmas va asosiysi oilaviy taomnomaga rang-baranglik  baxsh etadi.

Tayyor taomning taxminiy narxi-12 000 so’mni tashkil qiladi.

Masalliqlar:

6-8 kartoshka o'rtacha
150 gramm qattiq pishloq
50 gramm sariyog'
2-3 chou qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni
ta'bga ko'ra tuz va murch
ta'bga ko'ra zaytun ko'katlari
Qadam 1
Tugallandi

Kartoshkani yuvib, tozalaymiz.

Maslahat: kartoshkalar bir vaqtda pishishi uchun bir xil kattalikdagisini tanlaganingiz ma'qul.

Qadam 2
Tugallandi

Har bir kartoshkani ikki osh qoshig'i yoki taxtali tayoqchalarning o'rtasida tutib, har 0.3 smdan keyin chuqur qilib kesamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Kartoshkalarni tuz va ziravorlarga bulab olamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Pishloqni yupqa parrak qilib kesib, kartoshkadagi kesimlar orasiga qo'yib chiqamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Pishirish uchun mo'ljallangan qolipni yog'lab, kartoshkalarni taxlab chiqamiz. Ammo kartoshkalar orasida joy qolishi lozim.

Qadam 6
Tugallandi

Har bir kartoshka tugunagi ustiga bir necha sariyog' bo'lagini qo'yib chiqamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Qolipni zarqog'oz bilan yopib, 180 darajada qizib turgan gaz pechiga taxminan 40-60 daqiqaga qo'yamiz. Bu kartoshkaning kattaligiga bog'liq.

Qadam 8
Tugallandi

Kartoshkaning pishganini tekshirish uchun, tish tozalagichdan foydalanamiz. Agarda u bemalol kartoshkaning ichiga kirsa, demak vaqt bo'ldi. Taomimizni issiq holda dasturxonga tortamiz.

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

6-8 kartoshka o'rtacha
150 gramm qattiq pishloq
50 gramm sariyog'
2-3 chou qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni
ta'bga ko'ra tuz va murch
ta'bga ko'ra zaytun ko'katlari
oldingi
Qovoq-yasmiqli quyuq sho’rva
keyingi
Vidioretsept: yaponcha chizkeyk

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.