Tvorogli pishiriqlar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
420 gramm un
-
200 gramm margarin yoki sariyog'
-
2 ta tuxum
-
100 gramm shakar
-
1 choy qoshiq qabartma
-
bir chimdim tuz
-
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i
-
Asosiga:
-
400 gramm 5-9 % li tvorog
-
40 gramm 25 % va undan ko'proq yog'li smetana
-
70 gramm shakar upasi
-
1 choy qoshiq vanilin
-
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
-
1 dona tuxum sarig'i
Yo’nalishlar
Ertalab tongni yaxshi kayfiyat bilan boshlash uchun tvorog bilan pishiriladigan, juda xushbo’y pishiriqlardan pishirib ko’ring.Tvorog qo’shib pishiriladigan bunday pishiriqlar ko’pchilikka bolaligidan tanish bo’lib, u ba’zilarning sevimli pishiriqlaridan biri bo’lsa ajab emas.
Quyidagi masalliqlardan taxminan 20 dona pishiriq (sochnik)lar hosil bo’ladi.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 19 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
420 gramm un | |
200 gramm margarin yoki sariyog' | |
2 ta tuxum | |
100 gramm shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
bir chimdim tuz | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i | |
Asosiga: |
|
400 gramm 5-9 % li tvorog | |
40 gramm 25 % va undan ko'proq yog'li smetana | |
70 gramm shakar upasi | |
1 choy qoshiq vanilin | |
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
1 dona tuxum sarig'i |
Biroz yumshgan sariyog'ni tuxum, shakar va tuz bilan yaxshilab ko'pirtirib oling.
Qabartma bilan unni elab olamiz va sal-sal aralashtirib olamiz.
Xamirni aylana shaklga keltirib, 20 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.uning uchun barcha masalliqlarni birlashtirib, yaxshilab aralashtirib olamiz.
Biroz sovigan xamirni un sepilgan yuza ustida 5 mm qalinlikda yoyib olamiz.
Aylanasi 10 sm li piyola yoki qolipcha yordamida xamirdan shakllar kesib chiqamiz.
Chetidan chiqqan ortiqcha xamirlarni tugaguniga qadar boshqatdan yoyib, yana aylana shakllar kesib chiqamiz.
Xamirchalarning o'rtasiga 1 choy qoshiqdan asos solib chiqamiz va bir chetini ikkinchi chekkasiga sal yetkizmasdan ustiga bukib chiqamiz.
Chetki qismlarini birlashtirib chiroyli sochniklar tugib olamiz.
Sochniklarni pergament qog'oz to'shalgan patnisga terib, ustiga tuxum sarig'ini surtib chiqamiz va 180 C darajada 20 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Bir kun turgan bu pishiriqlar yanada mazali ta'm kasb etadi. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
420 gramm un | |
200 gramm margarin yoki sariyog' | |
2 ta tuxum | |
100 gramm shakar | |
1 choy qoshiq qabartma | |
bir chimdim tuz | |
ustiga surtish uchun tuxum sarig'i | |
Asosiga: |
|
400 gramm 5-9 % li tvorog | |
40 gramm 25 % va undan ko'proq yog'li smetana | |
70 gramm shakar upasi | |
1 choy qoshiq vanilin | |
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
1 dona tuxum sarig'i |