Videoretsept: mak va tvorogli pirog
Masalliqlar:
-
Asosiga:
-
500 gramm tvorog
-
60 gramm mak
-
2 ta tuxum
-
100 gramm shakar
-
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali
-
Xamiriga:
-
100 gramm sariyog'
-
50 gramm shakar
-
1 dona tuxum
-
1 choy qoshiq qabartma
-
1 choy qoshiq vanil shakari
-
200 gramm un
Yo’nalishlar
Mak bilan tvorog birlashmasi odatiy emas albatta, ammo ishoning, bunday uyg’unlik juda ham ajoyib ta’mni hosil qiladi! Pirogning tashqi ko’rinishi ishtahaochar, ta’mi esa juda mayindir.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 15 000 so’m pul sarflaniladi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Asosiga: |
|
500 gramm tvorog | |
60 gramm mak | |
2 ta tuxum | |
100 gramm shakar | |
1 osh qoshiq makkajo'xori kraxmali | |
Xamiriga: |
|
100 gramm sariyog' | |
50 gramm shakar | |
1 dona tuxum | |
1 choy qoshiq qabartma | |
1 choy qoshiq vanil shakari | |
200 gramm un |
Sariyog'ni eritib sal sovutamiz, ustidan tuxum va shakarni solib, aralashtirib olamiz.
Qabartma va vanil bilan elangan unni solamiz va xamir qoramiz.
Xamirni oziq-ovqat pelyonkasiga o'rab, 30 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Mak ustidan qaynoq suv solib, 20 daqiqa ivitib qo'yamiz.
So'ng, suvini to'kib tashlaymiz.
Tvorogni blenderda maydalab olamiz,
Tuxum sarig'ini esa shakar bilan oqarguniga qadar ko'pirtiramiz.
Tvorog ustidan mak, kraxmal va ko'pirtirilgan tuxum sarig'ini solamiz,
Tuxum oqini alohida ko'pirtirib olamiz va tvorogli aralashmaga qo'shib, tepadan pastga qaratib ohista aralashtirib olamiz.
Qolipga pergament qog'oz to'shaymiz.
Xamirni sovutgichdan olib, qolipga yoya boshlaymiz. Chetlarini sal teparoq qilib yoyamiz.
Ustidan asosini solib, tekislaymiz va 180 C darajada 60 daqiqa davomida pishirib olamiz, Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.