Ziravorlar bilan dimlab pishirilgan tovuq oshqozonchalari
Masalliqlar:
-
1 kilogramm tovuq oshqozonchalari
-
400 gramm piyoz
-
6 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
1 osh qoshiq pomidor pastasi
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
2 ta lavr yaprog'i
-
5-6 dona qalampirmunchoq
Yo’nalishlar
Ko’pchilik bekajonlar tovuqning oyoqchalari, to’shi, qanotchalaridan mazali taomlar pishirishadiyu, ammo uning oshqozon va yurakcha kabi mazali qismlari haqida unutib qo’yishadi.
Ziravorlar qo’shib, pomidorli qaylada pishirilgan bu taom juda ham mazali bo’lib, bolalarga ham, kattalarga ham juda yoqadi.
Bu taomni tayyorlashdan oldin, tovuq oshqozonchalarini yaxshilab yuvish talab etiladi. Yuvib, ortiqcha yog’ va pelyonkalaridan tozalab olamiz.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 10 000 so’m pul sarflaymiz.*
*mahsulot narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
1 kilogramm tovuq oshqozonchalari | |
400 gramm piyoz | |
6 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
2 ta lavr yaprog'i | |
5-6 dona qalampirmunchoq |
Chuqurroq tovaga yog' solib qizdiramiz.
Piyozni yupqa yarim halqa to'g'raymiz va yog'da tillarangga kirgunicha qovurib olamiz.
Oshqozonchalarni yaxshilab yuvgandan so'ng, oriqcha yog'laridan tozalaymiz va teng ikkiga bo'lamiz.
Oshqozonchalarni piyoz ustidan solib, 15 daqiqa qovuramiz, so'ng pomidor pastasini solib, yana ikki daqiqacha qovurib pishiramiz.
Suv solamiz, suv tovuq oshqozonchalaridan 7-9 sm teparoqda bo'lishi kerak.
Barcha ziravorlarni sepib, 2 soat qopqoq ostida dimlab pishiramiz.
2 soatdan so'ng qopqog'ini ochib ko'ring, agarda suvi ko'p bo'lsa, unda 30 daqiqa qopqoqsiz pishirib oling. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 kilogramm tovuq oshqozonchalari | |
400 gramm piyoz | |
6 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
1 osh qoshiq pomidor pastasi | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
2 ta lavr yaprog'i | |
5-6 dona qalampirmunchoq |