Videoretsept: Turkcha pide
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
350 gramm un
-
1 choy qoshiq tuz
-
2 choy qoshiq shakar
-
1 choy qoshiq quruq xamirturush
-
250 millilitr iliq sut
-
2 osh qoshiq zaytun moyi
-
Asosiga:
-
250 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma
-
1 osh qoshiq o'simlik yog'i
-
200 gramm piyoz
-
150 gramm pomidor
-
100 gramm sariq bulg'or qalampiri
-
1 osh qoshiqdan ketchup va mayonez
-
200 gramm qattiq pishloq
-
ta'bga qarab xohlagan ko'katlar
-
1 dona tuxum sarig'iustiga surtish uchun
Yo’nalishlar
Pide — bu milliy turkcha yegulik bo’lib, pitsaga ham, pirogga ham o’xshab ketadi. Bizlar uni tovuq go’shti, sabzavotlar va pishloqdan tayyorladik.
Bu pishiriq pitsadan farqliroq juda yumshoq chiqadi. Orangizda bunday pishiriqdan hali tayyorlamagan bo’lsangiz, unda hozir buning ayni fursati.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
350 gramm un | |
1 choy qoshiq tuz | |
2 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq quruq xamirturush | |
250 millilitr iliq sut | |
2 osh qoshiq zaytun moyi | |
Asosiga: |
|
250 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
200 gramm piyoz | |
150 gramm pomidor | |
100 gramm sariq bulg'or qalampiri | |
1 osh qoshiqdan ketchup va mayonez | |
200 gramm qattiq pishloq | |
ta'bga qarab xohlagan ko'katlar | |
1 dona tuxum sarig'i |
Barcha masalliqlarni tayyorlab olamiz. Iliq sutga shakar, tuz, yog' va xamirturushni solib aralashtiramiz.
Tog'orachaga unni solamiz va ustidan sutli aralashmani solib, o'rtacha yumshoqlikdagi xamir qoramiz.
Ustini sochiq bilan yopib, 30-40 daqiqa iliq joyga olib qo'yamiz.
Xamir tinguniga qadar asosini tayyorlab olamiz. Buning uchun tovaga yog' solib, qizdiramiz.
Qiyma va mayda to'g'ralgan piyozni solib biroz qovuramiz. Birgalikda taxminan 10 daqiqa qovuramiz. Tuz va murch sepamiz.
Bulg'or qalampiri va pomidorni kichikroq to'rtburchak qilib to'g'raymiz.
Qiymali aralashmani idishga olamiz va ustidan to'g'ralgan ko'kat solib aralashtiramiz. Bizlar petrushkadan foydalandik.
Oshgan xamirni olib, teng ikkiga bo'lamiz.
Stolga un sepib, xamirlarni oval shaklida yoyib olamiz va gaz patnisiga qo'yamiz.
Mayonez va ketchupni aralshtirib xamirlarni ustidan surtib chiqamiz. Ustidan qiymali aralashmani qo'yib chiqamiz.
So'ng ustidan to'g'ralgan bulg'or qalampiri va pomidorni sepamiz.
Ikkita uchlarini birlashtirib, chetlarini tepaga bukib chiqamiz. chetlariga tuxm sarig'i surtamiz.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
350 gramm un | |
1 choy qoshiq tuz | |
2 choy qoshiq shakar | |
1 choy qoshiq quruq xamirturush | |
250 millilitr iliq sut | |
2 osh qoshiq zaytun moyi | |
Asosiga: |
|
250 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
1 osh qoshiq o'simlik yog'i | |
200 gramm piyoz | |
150 gramm pomidor | |
100 gramm sariq bulg'or qalampiri | |
1 osh qoshiqdan ketchup va mayonez | |
200 gramm qattiq pishloq | |
ta'bga qarab xohlagan ko'katlar | |
1 dona tuxum sarig'i |