Sabzavotlar va pasta bilan pishirilgan tovuqli taom
Masalliqlar:
-
Pastasiga:
-
200 gramm javdar uni
-
300 gramm bug'doy uni
-
2 ta tuxum
-
150 mililitr ismaloq sharbati
-
ta'bga qarab tuz
-
Sabzavot va tovuqli taomiga:
-
300 gramm tovuq go'shti (lahm)
-
200 gramm piyoz
-
150 gramm yashil bulg'or qalampiri
-
150 gramm qizil bulg'or qalampiri
-
190 gramm qizil sabzi
-
200 gramm gulkaram
-
200 gramm veshenkalar
-
300 gramm yangi chiqqan kartoshkalar
-
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
3 osh qoshiq zaytun moyi
-
ta'bga qarab tuz
-
ta'bga qarab soya qaylasi va sedana urug'lari
Yo’nalishlar
Sabzavotlarning foydali xususiyatlarini yo’qotmasdan qanday tayyorlash mumkin? Bunda albatta WOK tovasi yordam beradi. Bu mazali taomni tayyorlash sizdan bir necha daqiqani talab qiladi.
Bu tovaning devorlari yupqa, o’zi konus shaklida bo’lib, su sabab ham barcha masalliqlar tovaning o’rtasida, olovga yaqin joylashadi. Bunday tovada taom juda tez pishadi. Lekin taomning tagi olmasligi uchun, uni muntazam aralashtirib turish shart.
Masalliqlar:
Pastasiga: |
|
200 gramm javdar uni | |
300 gramm bug'doy uni | |
2 ta tuxum | |
150 mililitr ismaloq sharbati | |
ta'bga qarab tuz | |
Sabzavot va tovuqli taomiga: |
|
300 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
200 gramm piyoz | |
150 gramm yashil bulg'or qalampiri | |
150 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
190 gramm qizil sabzi | |
200 gramm gulkaram | |
200 gramm veshenkalar | |
300 gramm yangi chiqqan kartoshkalar | |
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3 osh qoshiq zaytun moyi | |
ta'bga qarab tuz | |
ta'bga qarab soya qaylasi va sedana urug'lari |
Ikki xil unni ham tog'orachaga elab solamiz.
Ismaloq sharbatiga tuzni solib aralashtiramiz.
Xamirga ismaloq sharbati va tuxumni solib, qattiqroq xamir qoring. Tog'orachani ustini likopcha bilan yopib, xamirni tindirib qo'yamiz. Har 20 daqiqada xamirni mushtlab olamiz. Xuddi shunday ikki marta mushtlab, so'ng yana birozga tindirib qo'yamiz.
Bu vaqt mobaynida qolgan masalliqlarni tayyorlab olamiz. WOK tovasini ishlatishdan oldin barcha sabzavotlar to'g'ralgan bo'lishi shart. Tovaning chetlari yupqa bo'lganligi sabab ham, pishiradigan sabzavotlarimiz tezda tayyor bo'ladi.
Tovuq go'shtini katta-katta to'g'rab olamiz, taxmminan 2-3 sm.
Gulkaramni ham bo'laklarga bo'lamiz.
Sabzini somoncha shaklida to'g'raymiz.
Piyozni yarim halqa to'g'rab olamiz.
Bulg'or qalampirlarini uzunchoq to'g'rab olamiz.
Qo'ziqorinni katta-katta to'g'raymiz.
Sarimsoqpiyozni teng ikkiga bo'lamiz.
Kartoshkalarni tuzli suvga solib, alohida pishgunicha qaynatib olamiz.
Tovaga yog'ni solamiz.
Tovuqni solib qovuramiz va muntazam kovlab turamiz.
U biroz qizargandan so'ng sabzi va gulkaramni solamiz.
Karam va sabzi biroz pishgandan so'ng boshqa sabzavotlarni solamiz.
Sabzavotlarni tayyorlash jarayonida muntazam kovlab turish shart.
Qaynatilgan kartoshkalarni teng ikkiga bo'lib, sabzavotlar ustidan solamiz.
Birgalikda yana bir necha daqiqa qovuramiz.
Ta'bga qarab tuz seping (pishgan taom soya qaylasi bilan birga tortilishini hisobga olib, tuzni shunga qarab soling).
Ta'bga qarab sedana urug'ini sepib olovni o'chiring.
Xamirni yupqaroq yoyib, uzun tasmalar kesib oling yoki lapsha kesadiganingiz bo'lsa, undan foydalaning.
Qaynagan tuzli suvda lapshani qovurib olamiz.
Suvini to'kib, lapshani sabzavotlar ustidan solamiz.
Olovni yoqib, birga taxminan 4-5 daqiqa qizdiramiz.
Ta'bga qarab soya qaylasi bilan birga dasturxonga tortamiz.
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
Pastasiga: |
|
200 gramm javdar uni | |
300 gramm bug'doy uni | |
2 ta tuxum | |
150 mililitr ismaloq sharbati | |
ta'bga qarab tuz | |
Sabzavot va tovuqli taomiga: |
|
300 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
200 gramm piyoz | |
150 gramm yashil bulg'or qalampiri | |
150 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
190 gramm qizil sabzi | |
200 gramm gulkaram | |
200 gramm veshenkalar | |
300 gramm yangi chiqqan kartoshkalar | |
4 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
3 osh qoshiq zaytun moyi | |
ta'bga qarab tuz | |
ta'bga qarab soya qaylasi va sedana urug'lari |