fbpx
Xamir ichiga solib pishirilgan do’lma

Xamir ichiga solib pishirilgan do’lma

Masalliqlar:

  • Xamiriga:

  • Asosiga:

Yo’nalishlar

Xamir ichiga solib pishiriladigan do’lmalar juda antiqa taom bo’lib, shunga qaramasdan ilk marotaba iste’mol qilinganda deyarli barchaga yoqadi.

Bu taom uchun oddiy oshxamirdan foydalanamiz.

Tayyorlaniladigan taomga taxminan 28 000 so’m pul sarflaniladi.*

*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.

Masalliqlar:

Xamiriga:
700 gramm un
230 millilitr suv
1.5 choy qoshiq tuz
20 millilitr o'simlik yog'i
Asosiga:
200 gramm guruch
500 gramm mol go'shtidan qiyma
200 gramm piyoz
ta'bga qarab tuz va murch
Qadam 1
Tugallandi

Oddiy oshxamir tayyorlab olamiz va uni 30-40 daqiqaga tindirib qo'yamiz.

Qadam 2
Tugallandi

Asosini tayyorlab olamiz

Piyozni mayda to'g'rab olamiz, guruchni yarim tayyor bo'lguniga qadar qaynatib olamiz.

Qadam 3
Tugallandi

Kattaroq idishga qiyma, piyoz va guruchni solib, aralashtirib olamiz.

Tuz va murch sepamiz, qiyma unchalik yog'li bo'lmasa, unda bir-ikki qoshiq o'simlik yog'idan solamiz.

Qadam 4
Tugallandi

Xamirni teng uchga bo'lamiz.

Har birini 2 mm qalinlikda yoyib olamiz.

Qadam 5
Tugallandi

Xamirni eniga 10 sm dan qilib kesib olamiz.

Qadam 6
Tugallandi

Xamir bo'laklarining chetlariga qiymadan solib chiqamiz va ruletga o'xshatib o'raymiz. Chetlarini pichoqda tekislab kesib chiqamiz.

Qadam 7
Tugallandi

Mantiqosqonga yog' surtib, ruletlarni terib chiqamiz.

Qadam 8
Tugallandi

Mantiqosqon suvi qaynashni boshlagandan so'ng, do'lmalarni qo'yamiz va qopqog'ini yopib, 35-40 daqiqa dimlab pishiramiz.

Smetana va ko'katlar bilan birga tortamiz. Yoqimli ishtaha!

Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.

Muallif: Sitora

  • O’rtacha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Masalliqlar:

Xamiriga:
700 gramm un
230 millilitr suv
1.5 choy qoshiq tuz
20 millilitr o'simlik yog'i
Asosiga:
200 gramm guruch
500 gramm mol go'shtidan qiyma
200 gramm piyoz
ta'bga qarab tuz va murch
oldingi
Bezeli «Atirgul» pechenyelari
keyingi
Qovoqchali quymoqlar

Izohingizni yozib qoldiring

Qo'shimcha imkoniyatlarga ega bo'lish uchun saytdan ro'yxatdan o'ting.