Guruch va sabzavotlar bilan pishirilgan tovuqli taom
Masalliqlar:
-
150 gramm uzunchoq guruchlazer yoki basmati
-
400 gramm tovuq filesi
-
70 gramm qizil sabzi
-
120 gramm qizil bulg'or qalampiri
-
70 gramm piyoz
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasiyoki 1 choy qoshiq sarimsoqpiyoz kukuni
-
2 osh qoshiq pomidor pastasi
-
4 osh qoshiq suv
-
1 osh qoshiq zaytun moyi
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
1 choy qoshiq palovga mo'ljallangan ziravorlar
-
ta'bga qarab achchiq qalampir
Yo’nalishlar
Sabzavotlar va tovuq solib pishirilgan guruchli taom juda to’yimli bo’lib, issiqligida ham, ertasi kuni isitib yeyishga ham juda qulay.
Agarda siz garnirga qaynatga guruchingiz ortib qolsa, hech ikkilanmasdan aynan shu taomni tayyorlang. Kerak bo’ladigan masalliqlar esa oddiy.
100 gramm yegulikning ozuqaviy qiymati: 106 kKal bo’lib, oqsillar— 11 gr, yog’lar— 0.6 gr, uglevodlar— 14 gr ni tashkil etadi.
Masalliqlar:
150 gramm uzunchoq guruch | |
400 gramm tovuq filesi | |
70 gramm qizil sabzi | |
120 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
70 gramm piyoz | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
4 osh qoshiq suv | |
1 osh qoshiq zaytun moyi | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
1 choy qoshiq palovga mo'ljallangan ziravorlar | |
ta'bga qarab achchiq qalampir |
Gaz pechini 200 C darajaga qizdirib olamiz.
Tovuq go'shtini 2x2 sm kattalikda to'g'rab olib, toblatmalarga mo'ljallangan qolipga solamiz.
Piyozni to'rtga bo'lib, yupqa to'g'rab olamiz.
Bulg'or qalampirini uzunchoq shaklda to'g'raymiz.
Sabzini yupqa parrak qilib to'g'rab olamiz.
Sabzavotlarni tovuq go'shti ustidan solamiz, ziravorlarni sepib, yog'ni quyamiz. Yaxshilab aralashtirib olamiz va qizigan gaz pechiga qo'yib, 15-20 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Qozonchaga suv quyib qaynatamiz. Tuz sepib, guruchni solamiz, 10-12 daqiqa davomida yarim pishguniga qadar qaynatamiz. 1 qism guruchga 3 qism suv kerak bo'ladi. So'ng suvini to'kib tashlaymiz.
Gaz pechini 180 C ga tushiramiz.
Taom pishayotgan qolipni olamiz, ichiga qaynatilgan guruchni solamiz. Pomidor pastasini suv bilan aralashtirib, taom ustidan quyamiz. Palovga mo'ljallangan ziravorlarni sepamiz. Sarimsoqpiyoz tishchalarini kesib, ustidan sepamiz va folga bilan ustini yopib, 25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
150 gramm uzunchoq guruch | |
400 gramm tovuq filesi | |
70 gramm qizil sabzi | |
120 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
70 gramm piyoz | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
2 osh qoshiq pomidor pastasi | |
4 osh qoshiq suv | |
1 osh qoshiq zaytun moyi | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
1 choy qoshiq palovga mo'ljallangan ziravorlar | |
ta'bga qarab achchiq qalampir |