«Arabyata» pastasi
Masalliqlar:
-
400 gramm Grand Di Pasta pastasipenne, spagetti
-
600 gramm pomidor
-
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
ta'bga qarab achchiq qalampir
-
yarim bog' rayhon
-
bir chimdim tuz
-
4 osh qoshiq Taris extra Virgin zaytun yog'i
-
ustiga sepish uchun parmezan pishlog'i20-30 gramm
Yo’nalishlar
Agarda sovutgichingizda ozroq pomidor, sarimsoqpiyoz va achchiq qalampir topilsa, unda mana bunday ajoyib ta’mli pastadan tayyorlab ko’ring.
«Arabyata» pastasi – eng ko’p iste’mol qiinadigan italyancha taomlardan biri hisoblanadi. Bu taomga achchiq qalampirning solinishi esa shart hisoblanadi. Agar achchiq ta’mni unchalik yoqtirmasangiz, unda qalampirni nomiga soling.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 25 000 so’m sarf qilinadi.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangidan-yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling.
Masalliqlar:
400 gramm Grand Di Pasta pastasi | |
600 gramm pomidor | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab achchiq qalampir | |
yarim bog' rayhon | |
bir chimdim tuz | |
4 osh qoshiq Taris extra Virgin zaytun yog'i | |
ustiga sepish uchun parmezan pishlog'i |
Pastani yo'riqnomasiga asoslangan holda, tuzli suvda qaynatib olamiz.
Tovaga zaytun yog'ini quyib, qizdirib olamiz. Maydalangan sarimsoqpiyoz va halqasimon shaklda to'g'ralgan achchiq qalampirni solib, qovurib olamiz.
Ustidan pomidorni qirg'ichdan chiqarib solamiz. Rayhonni ham to'g'rab solamiz. Qaylani 5-10 daqiqa davomida qaynatamiz.
Ta'bga qarab tuz va murch sepamiz.
Masalliqlar:
400 gramm Grand Di Pasta pastasi | |
600 gramm pomidor | |
2 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
ta'bga qarab achchiq qalampir | |
yarim bog' rayhon | |
bir chimdim tuz | |
4 osh qoshiq Taris extra Virgin zaytun yog'i | |
ustiga sepish uchun parmezan pishlog'i |