Kartoshkali kotletlar
Masalliqlar:
-
800 gramm kartoshka
-
1 dona tuxum
-
1 osh qoshiq smetana
-
yarim bog' shivit
-
70 gramm qirg'ichdan chiqarilgan qattiq pishloq
-
belab olish uchun un
-
ta'bga qarab tuz va murch
-
pichoqning uchida zarchava
-
yarim choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
qovurish uchun o'simlik yog'i
Yo’nalishlar
Kartoshkali kotletlar — juda ajoyib ko’rinishdagi yegulik bo’lib, ularni asosiy taom sifatida ham, taomga qo’shimcha garnir sifatida ham tortish mumkin.
Bunday kotletlarga juda oddiy masalliqlar sarflanilsa ham, ta’mi esa juda mazalidir.
Tayyorlanadigan yegulikka taxminan 15 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
800 gramm kartoshka | |
1 dona tuxum | |
1 osh qoshiq smetana | |
yarim bog' shivit | |
70 gramm qirg'ichdan chiqarilgan qattiq pishloq | |
belab olish uchun un | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
pichoqning uchida zarchava | |
yarim choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |
Kartoshkani po'stini archib, xuddi pyurega pishiradigandek qaynatib olamiz.
Xom tuxumni solib, kartoshkani ezib olamiz.
Tuz, murch va ziravorlarni sepamiz. Smetana, to'g'ralgan ko'katlar va pishloqni solib, silliq holatga kirgunicha aralashtirib olamiz.
Aralashmadan kotletchalar yasab olamiz va ularni unga belab olamiz.
Yog' solingan tovada kotletlarni qovurib olamiz. Har bir tomonini qovurish uchun taxminan 5 daqiqadan vaqt sarflaniladi.
Tayyor kotletlarni xohlagan qayla bilan birga dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
800 gramm kartoshka | |
1 dona tuxum | |
1 osh qoshiq smetana | |
yarim bog' shivit | |
70 gramm qirg'ichdan chiqarilgan qattiq pishloq | |
belab olish uchun un | |
ta'bga qarab tuz va murch | |
pichoqning uchida zarchava | |
yarim choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
qovurish uchun o'simlik yog'i |