Tezpishar pechenyelar
Masalliqlar:
-
350 gramm un
-
180 gramm sariyog'
-
180 gramm smetana
-
2 choy qoshiq qabartma
-
170 gramm jemyoki povidlo
-
2 osh qoshiq shakar upasi
Yo’nalishlar
Mayin, tezpishar va juda mazali bo’lgan bunday pechenyelarni tayyorlash umuman qiyinchilik tug’dirmaydi.
Aytgancha, bu pechenyelarning xamiriga umuman shakar solmaymiz, ichiga solinadigan jem va ustidan shakar upasini sepishning o’zi bilan chegaralanamiz.
Quyidagi masalliqlardan 65 dona pechenyelar hosil bo’ladi.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 23 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
350 gramm un | |
180 gramm sariyog' | |
180 gramm smetana | |
2 choy qoshiq qabartma | |
170 gramm jem | |
2 osh qoshiq shakar upasi |
Xona haroratidagi sariyog'ni smetana bilan aralashtirib olamiz.
Qabartma bilan unni elab solamiz va yumshoqina xamir qorib olamiz.
Xamir ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopib, 30 daqiqaga sovutgichga olib qo'yamiz.
Tingan xamirni teng ikkiga bo'lamiz, birinchi qismini yana sovutgichga olib qo'yamiz.
Xamirni ikkinchi qismini 3-4 mm qalinlikda yoyib olamiz.
Chetlarini tekis qilib kesib olamiz. Xamirsan 5x5 sm kattalikdagi to'rtburchak shakllar kesib olamiz.
Xamirchalar o'rtasiga yarim choy qoshiqdan jem solib chiqamiz.
Xamir bo'laklarini ikkita uchini ochilib yaxshiroq yopishtirib chiqamiz.
Pechenyelarni pergament qog'oz ustiga terib, 180 C da 10-12 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Pechenyelarni uncha qizartirib yubormaymiz, ular ochiqriq rangda bo'ladi.
Pechenyelar ustidan shakar upasi sepib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.