Videoretsept: Jem solingan qatlamali pishiriqlar
Masalliqlar:
-
Xamiriga:
-
600 gramm un
-
600 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin
-
1.5 choy qoshiq tuz
-
1 choy qoshiq limon kislotasi
-
2 choy qoshiq qaynoq suv
-
375 millilitr suv
-
Asosiga:
-
200 millilitr quyuq jem
-
surtish uchun tuxum sarig'i
Yo’nalishlar
Bunday usulda tayyorlangan qatlama xamirdan yuzdan ortiqroq har xil pishiriqlar tayyorlash mumkin. Bugun esa bizlar bunday xamir ichiga jem solingan shirinliklardan tayyorlashni tavsiya qilamiz.
Bizning videoretseptimizga tayanib, qatlamali xamirdan tayyorlang va ichiga jem solib, ajoyib pishiriqlardan pishiring.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 21 000 soʻm sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
600 gramm un | |
600 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin | |
1.5 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq limon kislotasi | |
2 choy qoshiq qaynoq suv | |
375 millilitr suv | |
Asosiga: |
|
200 millilitr quyuq jem | |
surtish uchun tuxum sarig'i |
1 choy qoshiq limon kislotasi ustidan 2 choy qoshiq issiq suv quyamiz va erigunga qadar yaxshilab aralashtirib olamiz.
Suvga tuz va ½ choy qoshiq eritilgan limon kislotasidan solamiz.
Unni elab, chuqurroq idishga solamiz va ustidan suv solib, xamir qorib olamiz.
Xamir aylana shaklga kirgandan so'ng stol ustiga olamiz va 7-10 daqiqa yaxshilab mushtlaymiz.
Xamirni tog'orachaga solamiz, ustini yopib, 30 daqiqaga tindirib qo'yamiz.
3 ta margarinni yonma-yon qo'yib, bitta yaxlit shakl beramiz,
30 daqiqadan so'ng xamirni 5 mm qalinlikdagi to'rtburchak shaklda yoyib olamiz. Xamirning o'rtasi chetlariga qaraganda qalinroq bo'lishi kerak.
Xamirning o'rtasiga margarinni qo'yamiz.
Xamirning to'rtala tomonini ham margarinni ustidan birma-bir yopamiz.
Xamirni o'rtasidan boshlab, taxminan 0,7 - 1 sm qalinlikga kirgunicha yoya boshlaymiz.
Xamirni yana xuddi "konvert"dek taxlaymiz va yelim xaltaga solib, 30 daqiqa sovutgichga olib qo'yamiz.
30 daqiqadan so'ng xamirni olamiz, stolga un sepib, 0,7 - 1 sm qalinlikda yoyib olamiz. Bunda xamirning uzunligi kengligidan 3 karra kattaroq uzunroq bo'lishi kerak.
Xamirni yana ustma-ust taxlaymiz va yana 30 daqiqa sovutgichga olib qo'yamiz. Bu jarayonni yana ikki marta qaytaramiz, shunda sizda 200 qavatli qatlama xamir hosil bo'ladi.
To'rtinchi bor yoyilgandan so'ng, xamirni kamida 12 soatga sovutgichga olib qo'yamiz.
So'ng, tayyor xamirni teng ikkiga bo'lamiz.
Har bir xamirni 3 mm qalinlikda yoyib olamiz.
Ulardan 10x10 sm kattalikdagi to'rtburchaklar yasab olamiz.
Bir bo'lagini olamiz, dioganaliga ustma-ust qo'yamiz, 1 sm pastrog'idan ikkala tomonidan kesamiz.
Kvadratni ochamiz, kesilgan burchaklariga ozroq suvdan surtib, bir-birini ustini yopamiz.
Pergament qog'oz to'shalgan gaz pechi patnisiga olib qo'yamiz, 1 choy qoshiqdan ichiga jem qo'yib chiqamiz.
Chetlariga tuxum sarig'idan surtamiz.
210 C darajada qizdirilgan gaz pechida 8 daqiqa pishiramiz, so'ng haroratni 180 C ga tushirib, yana 12 daqiqa davomida pishiramiz.
Yoqimli ishtaha!
Telegram kanalga a'zo bo'ling: Maselko
Reklama huquqi asosida.
Masalliqlar:
Xamiriga: |
|
600 gramm un | |
600 gramm qatlamali xamirga mo'ljallangan margarin | |
1.5 choy qoshiq tuz | |
1 choy qoshiq limon kislotasi | |
2 choy qoshiq qaynoq suv | |
375 millilitr suv | |
Asosiga: |
|
200 millilitr quyuq jem | |
surtish uchun tuxum sarig'i |