Inglizlarga xos nonushta
Masalliqlar:
-
1 banka konservalangan qizil loviya
-
250 gramm tovuq filesi
-
3 tuxum
-
1 piyozo'rtacha
-
1 bog' petrushka
-
ta'bga ko'ra achchiq qalampir
-
100 ml o'simlik yog'i
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
Yo’nalishlar
Negadir ko’pchilik inglizlarni nonushtada faqat suli yormasini tanovvul qiladi deb hisoblaydi. Albatta bu bo’tqa choyxo’r xalqning taomnomasidan yaxshigina o’rin egallaydi, lekin u haqiqiy an’anaviy inglizcha nonushta emas.
Xo’sh unda Buyuk Britaniya aholisi nonushta uchun nimani ixtiyor etadi? Buni bilishni istaysizmi? Keling ularning kundalik taomnomasi bilan tanishamiz.
Tayyor bo’lgan taomimiz uchun taxminan 15 000 so’m talab etiladi.*
Masalliqlar:
1 banka konservalangan qizil loviya | |
250 gramm tovuq filesi | |
3 tuxum | |
1 piyoz | |
1 bog' petrushka | |
ta'bga ko'ra achchiq qalampir | |
100 ml o'simlik yog'i | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |
Tovada yog'ni qizdirib, mayda to'g'ralgan piyozni qovurib olamiz.
Tovuq go'shtini o'rtacha kub shaklida to'g'rab olamiz. Uni tovadagi tillarangga kirgan piyozga qo'shamiz va yana 3-5 daqiqa qovuramiz.
So'ng konservalangan loviya bilan tomat sousini qo'shamiz va massalliqlarni 4-5 daqiqaga dimlab qo'yamiz.
Taomning tuz va murchini ta'bga ko'ra to'g'irlab, pishirish uchun maxsus qolipga joylashtiramiz. Ustidan tuxumlarni chaqib solamiz.
Tuxumlar pishishi uchun taomimizni 160 darajada qizib turgan gaz pechiga 5-7 daqiqaga qo'yamiz.
Dasturxonga tortishdan oldin ustini petrushka, xohishga ko'ra achchiq qalampir bilan bezatib olamiz.
Yoqimli ishtaha.
Masalliqlar:
1 banka konservalangan qizil loviya | |
250 gramm tovuq filesi | |
3 tuxum | |
1 piyoz | |
1 bog' petrushka | |
ta'bga ko'ra achchiq qalampir | |
100 ml o'simlik yog'i | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |