Edison kafesidan retsept: teriyaki qaylasida pishirilgan tovuq va guruchli lapsha
Masalliqlar:
-
45 gramm tovuq go'shti (lahm)
-
90 gramm guruchli lapsha
-
30 gramm qovoqcha
-
30 gramm har xil rangli bulg'or qalampiri
-
30 gramm qizil sabzi
-
30 gramm piyoz
-
10 gramm pomidor
-
yarimta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
25 gramm o'simlik yog'i
-
10 gramm teriyaki qaylasi
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Edison kafesi bugun Zira.uz o’quvchilariga o’zining ajoyib retseptlaridan birini taqdim etadi.Ajoyib qaylada pishiriladigan guruchli lapsha va tovuqli bu taom teriyaki qaylasida pishiriladigan bu taom ularning taomnomasida yaqindagina paydo bo’lgan bo’lsada, allaqachon ko’pgina muxlislarga ega bo’lgan ekan. Shu sabab ham bizlar qiziqdik va Edison xodimlari ilk marotaba bu retseptni taqdim qilishga rozi bo’lishdi.
Masalliqlar:
45 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
90 gramm guruchli lapsha | |
30 gramm qovoqcha | |
30 gramm har xil rangli bulg'or qalampiri | |
30 gramm qizil sabzi | |
30 gramm piyoz | |
10 gramm pomidor | |
yarimta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
25 gramm o'simlik yog'i | |
10 gramm teriyaki qaylasi | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Guruchli lapshani qaynatib olamiz. Taxminan 15 daqiqa. Suvini to'kib, yopishib qolmasligi uchun ozroq sariyog' solamiz.
Tovada yog'ni qizdiramiz. Tovuq filesini qizartirib qovuramiz.
Ustidan somoncha shaklda to'g'ralgan sabzi va mayda to'g'ralgan piyozni solamiz. Muntazam aralashtirib turib kovlaymiz. Uzuzn somoncha to'g'ralgan bulg'or qalampiri va qovoqchani solamiz. Birgalikda taxminan 1 daqiqa qovuramiz.
Masalliqlar:
45 gramm tovuq go'shti (lahm) | |
90 gramm guruchli lapsha | |
30 gramm qovoqcha | |
30 gramm har xil rangli bulg'or qalampiri | |
30 gramm qizil sabzi | |
30 gramm piyoz | |
10 gramm pomidor | |
yarimta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
25 gramm o'simlik yog'i | |
10 gramm teriyaki qaylasi | |
ta'bga qarab tuz va murch |