Pishloqli pechenye
Masalliqlar:
-
200 gramm qattiq pishloq
-
60 gramm yumshatilgan sariyog'
-
125 gramm un
-
yarim choy qoshiq tuz
-
yarim choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
-
ta'bga qarab qora murch
-
3 osh qoshiq smetana
Yo’nalishlar
Bugun siz tasavvur eta olmaydigan darajada mazali bo’lgan pishloqli pechenyelar retseptini kutib oling! Ichiga murch yoki achchiq qalampir solishda ikkilanmang.
Bu pechenyelarni xohlagan shakllardada yoki shunchaki kichkina piyolachada kesishingiz mumkin.
Pishloqli pechenyelarning ta’mi nafaqat kattalarga, balki bolalarga ham juda yoqadi.
Quyidagi masalliqlarda aylanasi 6 sm li 25-30 dona pechenyelar chiqadi.
Yegulikni tayyorlashga taxminan 22 000 so’m pul sarflaysiz.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
200 gramm qattiq pishloq | |
60 gramm yumshatilgan sariyog' | |
125 gramm un | |
yarim choy qoshiq tuz | |
yarim choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
ta'bga qarab qora murch | |
3 osh qoshiq smetana |
Pishloqni qirg'ichning mayda tishidan chiqaramiz.
Unni elab olib, ustidan tuz, shakar, murch, yumshagan sariyog', qirg'ichdan chiqarilgan pishloq va smetanani solamiz. Yumshoqroq xamir qoramiz.
Xamirni mushtlab, aylana shaklga kiritganingizdan so'ng, un sepib xamirni 5 mm qalinlikda yoyamiz.
Xohlagan qolipchangizda pechenyelar kesib, pergament qog'oz to'shalga gaz pechi patnisiga terib chiqamiz.
Ta'bga qarab ustiga pishloq va ziravorlar sepishimiz mumkin.
180 haroratda qizdirilgan gaz pechida tillarangga kirgunicha, taxminan 10-12 daqiqa pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning o'zbek tilidagi telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
200 gramm qattiq pishloq | |
60 gramm yumshatilgan sariyog' | |
125 gramm un | |
yarim choy qoshiq tuz | |
yarim choy qoshiq quritilgan qalampir (paprika) | |
ta'bga qarab qora murch | |
3 osh qoshiq smetana |