Go’shtli taomlar uchun achchiq qayla
Masalliqlar:
-
500 gramm pomidor
-
300 gramm qizil bulg'or qalampiri
-
1 dona achchiq qalampir
-
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi
-
1 choy ooshiq shakar
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Odatiy taomlarni qanday qilib qiziqroq va mazaliroq tayyorlash mumkin? Albatta to’g’ri tayyorlanilgan qayla bilan!
Pomidor va bulg’or qalampiridan tayyorlangan achchiq qayla bilan ham oddiy qaynatilgan go’sht o’zgacha ta’mga kiradi.
Tayyorlaniladigan pishiriqqa taxminan 15 000 soʻm sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Masalliqlar:
500 gramm pomidor | |
300 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
1 dona achchiq qalampir | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 choy ooshiq shakar | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Bulg'or qalampiri va achchiq qalampirni urug'laridan tozalab, blender idishiga solamiz va ezib maydalaymiz.
So'ng pomidor va sarimsoq piyoz tishchasini ham solib, blenderda silliq holatga kirgunicha maydalab olamiz.
Hammasini qozonchaga quyib, gazga qo'yamiz. Shakar solib, biroz quyulgunga qadar, taxminan 10-15 daqiqa qaynatamiz.
Oxirida ta'bga qarab tuz sepamiz.
Qopqog'ini yopib, sovutgichda 7 kungacha saqlash mumkin.
Bu qayla go'sht, baliq, kartoshka va pastalar bilan birga tortish uchun ayni muddaodir.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
500 gramm pomidor | |
300 gramm qizil bulg'or qalampiri | |
1 dona achchiq qalampir | |
3 ta sarimsoqpiyoz tishchasi | |
1 choy ooshiq shakar | |
ta'bga qarab tuz va murch |