Videoretsept: sutli nachinkali bulochklar
Masalliqlar:
-
Xamir uchun
-
380 gramm "365 Kun" uni
-
5 gramm Dr. Bakers tez ta’sir qiluvchi xamirturushi
-
200 millilitr 3,2% "Эконива" suti
-
75 gramm "365 Kun" shakari
-
bir chimdim tuz
-
1 ta "365 kun» tuxumi
-
15 gramm "Creamix" quruq qaymog'i
-
40 gramm "365 Kun" sariyog’i
-
Krem uchun
-
350 millilitr 3,2% "Эконива" suti
-
2 osh qoshiq Dr. Bakers makkajo'xori kraxmali
-
2 ta tuxum sarig'i
-
60 gramm "365 Kun" shakari
-
1 choy qoshiq Dr. Bakers vanilin-intensivi
-
40 gramm "365 Kun" sariyog’i
-
Surtish uchun
-
1 ta tuxum sarig'i +1 ch.q suv
Yo’nalishlar
Kremli mayon bulochkalar – uyda tayyorlangan yumshoq pishiriqlar sevuvchilar uchun ajoyib tanlov. Yumshoq, havodor xamir va mayin qaynatilgan krem – ajoyib uyg’unlik!
Tayyor taomning taxminiy narxi – 45 000 so’m.
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta obuna bo’ling.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
380 gramm "365 Kun" uni | |
5 gramm Dr. Bakers tez ta’sir qiluvchi xamirturushi | |
200 millilitr 3,2% "Эконива" suti | |
75 gramm "365 Kun" shakari | |
bir chimdim tuz | |
1 ta "365 kun» tuxumi | |
15 gramm "Creamix" quruq qaymog'i | |
40 gramm "365 Kun" sariyog’i | |
Krem uchun |
|
350 millilitr 3,2% "Эконива" suti | |
2 osh qoshiq Dr. Bakers makkajo'xori kraxmali | |
2 ta tuxum sarig'i | |
60 gramm "365 Kun" shakari | |
1 choy qoshiq Dr. Bakers vanilin-intensivi | |
40 gramm "365 Kun" sariyog’i | |
Surtish uchun |
|
1 ta tuxum sarig'i +1 ch.q suv |
Idishda un bilan xamirturushni aralashtiramiz.
Alohida idishda sut, shakar, tuz, tuxum va quruq qaymoqni yaxshilab aralashtiramiz.
Aralashmani unga qo’shib aralashtiramiz.
Yumshatilgan sariyog’ qo’shib, yumshoq, biroz qo’lga yopishadigan xamir qoramiz.
Xamirni ili joyda 1 soatga qo’yamiz.
Idishda sut bilan kraxmalni birlashtiramiz. Kraxmal butunlay eriguncha aralashtiramiz.
Tuxum sarig’i, shakar va vanilin qo’shamiz. Past olovda, tinmay aralashtirib turib, krem quyilguncha isitamiz.
Kremni olovdan lib, plyonka bilan berkitamiz. Plyonka kremga tegib turishi kerak.
Sovugan kremga sariyog’ qo’shib, mikser bilan ko’pirtiramiz.
Xamirni ezib, 15 qismga bo’lamiz.
Har birini oval shaklida yoyamiz. Tepa qismidan biroz qoldirib, bir osh qoshiq nachinka solamiz.
Kremni xamir bilan berkitib, chetlarini chimchilab qo’yamiz. Xamirning qolgan qismini lentalarga kesib, bulochkalarni o’raymiz.
Bulochkalarni pergament qog’ozi solingan patnisga solib 20 daqiqaga qoldiramiz.
Oshgan bulochkalarni ustiga tuxum sarig’i va suv aralashmasini surtib, 180C gacha qizdirilgan pechga 15-20 daqiqaga qo’yamiz.
Masalliqlar:
Xamir uchun |
|
380 gramm "365 Kun" uni | |
5 gramm Dr. Bakers tez ta’sir qiluvchi xamirturushi | |
200 millilitr 3,2% "Эконива" suti | |
75 gramm "365 Kun" shakari | |
bir chimdim tuz | |
1 ta "365 kun» tuxumi | |
15 gramm "Creamix" quruq qaymog'i | |
40 gramm "365 Kun" sariyog’i | |
Krem uchun |
|
350 millilitr 3,2% "Эконива" suti | |
2 osh qoshiq Dr. Bakers makkajo'xori kraxmali | |
2 ta tuxum sarig'i | |
60 gramm "365 Kun" shakari | |
1 choy qoshiq Dr. Bakers vanilin-intensivi | |
40 gramm "365 Kun" sariyog’i | |
Surtish uchun |
|
1 ta tuxum sarig'i +1 ch.q suv |