Gulkaramli quyuq sho’rva
Masalliqlar:
-
1 bosh gulkaramo'rtacha kattalikdagi
-
250 millilitr sut
-
250 millilitr bulyon
-
2 osh qoshiq qaymoq
-
1 bosh piyozkichkina
-
50 millilitr o'simlik yog'ieritilgan qaymoqdan foydalansa ham bo'ladi
-
ta'bga ko'ra tuz va murch
Yo’nalishlar
Lavlagi solingan karam sho’rvalar-u har kungi pishiriladigan suyuq ovqatlar joningizga tegdimi? Bir xillikdan charchadizmi? Unda bizning gulkaramdan pishirilib, qaymoq bilan boyitilgan krem-sho’rvamiz aynan siz uchun.
Bunday sho’rva juda tez va oson tayyorlaniladi, shu bilan birga uning ta’mi va hidining o’ziga tortadigan xususiyatlari sizni befarq qoldirmaydi. Bundan tashqari gulkaramli sho’rvalar juda foydali hisoblanadi.
Masalliqlar:
1 bosh gulkaram | |
250 millilitr sut | |
250 millilitr bulyon | |
2 osh qoshiq qaymoq | |
1 bosh piyoz | |
50 millilitr o'simlik yog'i | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |
1-qadam
Gulkaram bir necha bo'laklarga bo'linadi. Piyoz mayda to'rtburchak shaklda to'g'raladi.
2-qadam
Kattaroq sirli idishda piyoz yaxshilab qovuriladi va gulkaramlar solinib, past olovda tayyor bo'lgunicha dimlanadi.
3-qadam
Ustidan sut va bulyon quyiladi. Suyuqligimiz gulkaramlarni yopishi kerak. 10 daqiqa davomida qaynatiladi va gaz plitasidan olinadi.
Silliq holatga kirguncha blenderda maydalaniladi.
Qaymoq, ta'bga ko'ra tuz va murch solinadi va yana 1-2 daqiqa davomida gaz plitasida qizdiriladi va darhol chetga olib qo'yiladi. Quyuq sho'rvamiz tayyor!
Sho'rva likopchalarga suziladi va quritilgan, qarsildoq non bo'laklari bilan dasturxonga tortiladi.
Masalliqlar:
1 bosh gulkaram | |
250 millilitr sut | |
250 millilitr bulyon | |
2 osh qoshiq qaymoq | |
1 bosh piyoz | |
50 millilitr o'simlik yog'i | |
ta'bga ko'ra tuz va murch |