Qiyma bilan to’ldirilgan pomidorlar
Masalliqlar:
-
1 kilo pomidor
-
200 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma
-
1 bosh piyoz
-
2 ta tuxum
-
30 gramm pishloq
-
ta'bga qarab tuz va murch
Yo’nalishlar
Mana bunday sersuv, yengilgina va mazali taom tushlik yoki kechki ovqat o’rnini bemalol bosa oladi. Shuningdek pomidorlarning ichiga ta’bga qarab xohlagan masalliqlardan solish mumkin.
Bizlar esa ularni tovuq go’shtidan tayyorlab ko’rishni tavsiya qilamiz.
Tayyorlaniladigan yegulikka taxminan 12 000 so’m pul sarflanadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qilinadi.
Masalliqlar:
1 kilo pomidor | |
200 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
1 bosh piyoz | |
2 ta tuxum | |
30 gramm pishloq | |
ta'bga qarab tuz va murch |
Tovaga ozgina yog' quyamiz va qiymani solib qovuramiz. Piyozni mayda to'g'rab olamiz va 10 daqiqadan so'ng piyozni solib qovuramiz. 5 daqiqa birgalikda dimlab pishiramiz. Tuz va murch sepamiz.
Pommidorlarni "qalpoqchalari"ni kesib, ichini ozroq kovlab olamiz. Bir qismini to'g'rab, qiyma ustidan solamiz.
Pomidorlarnni qolip yoki pech patnisiga terib chiqamiz. Yarmigacha qiyma solamiz. Tuxumga tuz sepib ko'pirtiramiz va qiyma ustidan oz-ozdan quyib chiqamiz.
180 C darajada qizigan pechda pomidorlarnni 20 daqiqa davomida pishirib olamiz. So'ng pishloq ustidan sepib, pishloq eriguniga qadar pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlarni bizdan kutib qoling va bizning telegram kanalimizga albatta a'zo bo'ling.
Masalliqlar:
1 kilo pomidor | |
200 gramm tovuq go'shtidan qilingan qiyma | |
1 bosh piyoz | |
2 ta tuxum | |
30 gramm pishloq | |
ta'bga qarab tuz va murch |